Hoe maak je van je tweedehandskasten een artistieke schat

Waar moet je op letten als je tweedehands meubels koopt?

Dit is de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen, want als je niet de juiste stukken vindt, zul je het moeilijk hebben om je tweedehandse kasten om te toveren tot decoratieve schatten. Als je niet eens weet waar je naar op zoek bent, zul je het nooit vinden. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden wanneer u gaat winkelen voor gebruikte meubels:

– Doe je onderzoek: Kijk naar de geschiedenis van de stukken die u geïnteresseerd bent in het kopen. U kunt veel te weten komen over het stuk, de staat ervan en eventuele reparaties die eraan zijn uitgevoerd door op eBay of Craigslist te kijken.
– Neem je gereedschap mee: Als je weet hoe je stukken uit elkaar haalt en in elkaar zet, zul je je gebruikte meubels in een mum van tijd kunnen transformeren.
– Je hoeft geen timmerman te zijn: Als je stukken lades of andere vervangbare onderdelen hebben, kun je altijd nieuwe manieren vinden om ze in je inrichting te gebruiken.
– Houd een budget in gedachten: Je kunt je gebruikte meubels omtoveren tot decoratieve schatten, maar ze zullen er niet uitzien als nieuwe meubelstukken als je geen budget in gedachten hebt.

Tweedehandse kasten

Maak je eigen aangepaste versies van gebruikte meubels.

Als u op zoek bent naar een manier om uw gebruikte meubels te transformeren in iets moois zonder een nieuw stuk te hoeven kopen, zoek dan naar manieren waarop u uw stukken kunt aanpassen. U kunt ze elke gewenste kleur verven, lade-inserts en -trekkers toevoegen, planken installeren en nog veel meer. Als uw stukken zijn vooral omvangrijk, kunt u zelfs bedrijven die laat je ze aan te passen voor een vergoeding te vinden. Als de stukken die u wilt aanpassen al van een bepaalde grootte, beginnen op zoek naar stukken die zijn dezelfde grootte of kleiner. U kunt veel gebruikte stukken vinden die kleiner zijn dan hun grotere tegenhangers.

Decoupage en stoffeer je tweedehands stukken.

Als uw stukken vintage zijn, probeer dan stukken samen te decouperen om een nieuw stuk te creëren dat aanvoelt alsof het deel uitmaakt van de familie. Er zijn veel patronen en ontwerpen om uit te kiezen online of in ambachtelijke winkels. Je kunt ook boeken als decor gebruiken en ze versieren met stiften of verf. Als uw gebruikte meubels een verweerde afwerking hebben, kunt u proberen ze te schuren en ze met een nieuwe kleur te verven om een nieuwe look te creëren. Zo maak je in een handomdraai van je tweedehands meubels iets moois.

Voeg een vleugje kleur toe met stoffen kussens en wandkleden.

Heb je meubels met een neutraal kleurenpalet? Je kunt ze een heldere en vrolijke nieuwe look geven door ze te verven met felle en leuke kleuren. Je kunt dit zelfs doen op stukken met een neutraal kleurenpalet, maar zorg ervoor dat de nieuwe kleur complementair is met de rest van je inrichting. Als u stof heeft die u wilt gebruiken voor uw inrichting, hang deze dan niet alleen aan de muren. Bepaal waar je de stof wilt hebben en kijk of je geen meubels kunt vinden die goed passen in dezelfde ruimte. Je kunt altijd tweedehands meubels vinden die dezelfde grootte en vorm hebben als de stukken die je wilt gebruiken. U kunt stof ook gebruiken als gordijn of als gordijn voor een muur.

Manden en bijzettafeltjes zijn goede plaatsen voor kandelaars.

Als je geen nieuwe kaarsen wilt kopen, kun je je gebruikte kandelaars gebruiken als decoratie. Zorg er wel voor dat je ze eerst goed schoonmaakt. U kunt ook nieuwe kandelaars kopen met dezelfde afmetingen als uw gebruikte kandelaars om ze op te bergen. U kunt uw kandelaars ook versieren met bloemen, stickers of andere decoraties om uw kamer een nieuwe look te geven.

Vergeet de basis niet: Je keuken en entree moeten ook bedekt zijn!

Je keuken moet veel vintage voorwerpen en tweedehands stukken hebben. Je kunt ze schilderen, zolang ze maar niet geschilferd of gebarsten zijn. Als je je keuken wilt versieren met tweedehands spullen, moet je ervoor zorgen dat je je aanrechten bedekt met een decoratief oliedoek of een oliedoekmat. Dit zal een mooi en schoon oppervlak dat zal er geweldig uitzien met uw decor te creëren.

Verpakking.

Voordat u naar de winkel gaat om uw nieuwe stukken te kopen, moet u ervoor zorgen dat u klaar bent om uw oude stukken te transformeren. U kunt een stuk of twee van elk stuk naar een ambachtelijke of verf winkel en hebben ze op maat verf of versieren stukken voor je. Dit bespaart u veel geld en tijd.

U kunt ook uw gebruikte meubels eruit halen en lijsten maken van wat u wilt houden en wat u kwijt wilt. Dit zal het proces van het transformeren van uw gebruikte stukken in decoratieve schatten een beetje makkelijker maken.